Vårt mål är att skapa webbplatser som är enkla för er att hantera utan att göra avkall på funktionalitet. Vi använder oss av Joomla, som är ett av världens mest använda publiceringsverktyg (enligt CMS Crawler). Joomla är ett snabbt och enkelt publiceringsverktyg där ni inte behöver inte ha någon tidigare erfarenhet av programmering för attt uppdatera hemsidan själva.

Fördelarna med Joomla är många:

  • Det enda ni behöver är att ha tillgång till Internet och vanlig webbläsare t.ex. Firefox eller Internet Explorer.
  • Ni kan ha många olika redaktörer med olika behörigheter
  • Varje redaktör kan själva välja sitt eget språk i Joomlas gränssnitt.
  • Joomla är sökmotorvänligt system, vilket betyder att Joomla gör din webbplats lätt för sökmotorerna att hitta
  • Joomla har funnits i många år och kommer konstant med nya säkerhets- och funktionalitetsuppdateringar.
  • Det finns tusentals olika extrafunktioner
  • Låter det intressant? Här kan ni läsa mer om Joomla.

Responsiv webbdesign

Alla våra nya webbprojekt är uppbyggda med responsiv webbdesign, vilket gör att webbplatsens layout och innehåll anpassar sig automatiskt efter storleken på besökarens skärm. Webbplatsen fungerar lika bra på mobila enheter, surfplattor som på traditionella skärmar. Responsiv design innebär att göra det så enkelt som möjligt för besökarna så att de slipper scrolla åt sidan eller neråt eller zooma i onödan. Läs mer om responsiv webbdesign.

Brett utbud inom webbutveckling

Vi planerar och producerar webbplatser och andra webbaserade lösningar för olika företag, organisationer och samfund. Målsättningen är att kunden skall kunna bygga sin närvaro på Internet och sköta all sin webbkommunikation med hjälp av våra tjänster. Här kan du läsa om hur ett webbprojekt steg för steg går till hos SydWeb

Vi erbjuder bland annat hemsidor och andra projekt som större webbprojekt och portaler, intranet och extranet samt applikationer för användning via nätet.