Vi erbjuder tjänstepaket av olika storlekar

 

PaketLagringsutrymmeRekommenderat 
antal e-postlådor
MySQL-databasPris (moms 0 %)
Domänparkering Ej lagringsutrymme 3 €/mån
Mini 1 GB 3 st Nej 10 €/mån
Basic 3 GB 5 st Nej 15 €/mån
Business 6 GB 10 st Ja: 1 st 20 €/mån
Enterprise 15 GB 25 st Ja: 2 st 35 €/mån

Av dessa lämpar sig Business- och Enterprise-paketen för olika typer av publiceringsverktyg såsom Joomla, Wordpress, Drupal osv.

 

 

 

Tjänstepaketen har följande grundegenskaper:

Kontrollpanel: cPanel

PHP: Standardversion är 7.2, men det är möjligt att själv välja en annan version och välja vilka tilläggsmoduler som ska vara aktiva (GD, GeoIP, ImageMagick, mbstring osv) samt ställa in många av de vanligaste PHP-inställningarna (bl.a. felhantering och inställningar för uppladdning). Som standard är opcache-tillägget aktiverat, vilket gör att PHP-script mellanlagras vid körning och därför inte behöver laddas och analyseras varje gång.

MySQL-databas: Enligt paket

Domännamn / DNS: Alla paket förutsätter ett eget domännamn. Vi kan sköta om registeringen av ett nytt namn i samband med att paketet öppnas, eller så kan ert existerande domännamn föras över till oss. Redundanta DNS-tjänster för valt domännamn ingår i paketen och du kan själv hantera DNS-informationen via kontrollpanelen.

I domänparkeringen ingår endast omdirigering av inkommande webb- och e-posttrafik till valfri IP-adress.

Inkommande e-post: Ingår i alla paket med lagringsutrymme. Antalet postlådor begränsas endast av det tillgängliga lagringsutrymmet, och storleken på en enskild postlåda kan ni bestämma själva. E-posten kan läsas både via vanliga e-postprogram, mobiltelefoner och via vår webmail. Alla inkommande meddelanden undersöks automatiskt för att identifiera virus och skräppost och dessa filtreras till en särskild mapp där de vid behov kan granskas. Du kan själv hantera e-postlådorna via kontrollpanelen.

Utgående e-post: Det är möjligt att använda SydWebs servrar för utgående e-post varifrån som helst i världen (SMTP AUTH). Tjänsten ingår automatiskt för alla e-postkonton och kostar ingenting extra. Särskilt om du ofta är på resande fot eller rör dig mellan mobilnät, trådlösa nät och fasta nät hemma och på arbetsplatsen är det praktiskt att inte behöva komma ihåg vilken server som skulle användas just på ett visst ställe.

Posthantering: Inkommande meddelanden kan automatiskt sorteras i mappar och/eller vidarebefordras till valfri adress och det finns möjlighet till semestersvarare. Svararen kan även användas för att bekräfta till avsändaren att meddelandet kommit fram. En e-postlåda kan ha obegränsat med parallelladresser (alias).

Backup: Informationen - webbsidor, databasinnehåll och e-postmeddelanden - som lagras på våra system säkerhetskopieras dagligen till annan ort.

Trafikmängd: Ej begränsad. Vi följer dock rutinmässigt med inkommande och utgående trafikmängder och är i behov i kontakt med er för att försäkra oss om att all trafik är relaterad till er verksamhet och enligt våra avtalsvillkor.

SSL-kryptering: Särskilt om du hanterar personuppgifter eller annan känslig information på webbplatsen lönar det sig att kryptera förbindelsen mellan besökare och server med ett SSL-certifikat som kopplas till webbhotellet. I våra paket ingår ett certifikat på grundnivå utan kostnad. Vi erbjuder också bland annat Extended Validation-certifikat från Digicert.

Övriga funktioner: Det är möjligt att skydda valda kataloger på webbhotellet med användarnamn och lösenord. Det finns även möjlighet att köra egna CGI-BIN-script.

Domännamnet är utgångspunkten för en egen identitet på Internet. En stor del av alla internettjänster använder sig av domännamnssystemet på ett eller annat sätt, bland annat förekommer det i e-postadresserna (Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.) och i din hemsidas adress (www.mittforetag.fi).

 

Hör av dig till oss för att registrera ett domännamn!

Vi registrerar domännamn med bland annat följande toppdomäner och tidsperioder:

 Registreringsavgift (moms 0 %)
Domän 1 år 3 år 5 år
.fi/.com/.net/.org/.info/.eu 15 45 75
.nu 30 90 150
Övriga domäner Tag kontakt för mer information

För att använda domännamnet då det registrerats, behöver det fungerande DNS-servrar. DNS ingår i alla våra våra hostingpaket. Ifall du inte skall knyta några tjänster till domännamnet, så kan du också använda vår parkeringstjänst.

 

Kolla status för ett fi-domännamn

 

Övriga domännamnstjänster

ÅtgärdPris (moms 0 %)
Namnbyte eller ägarbyte 10
.fi - flytt av domännamn till SydWebs namnserver 0 €
.fi - koder för byte av ägare eller registrar 0 €
.com/.net/.org/.info- flytt av domännamn till SydWebs namnserver 15
.nu - flytt av domännamn till SydWebs namnserver och ändringar av kontaktuppgifter 10

Vi är återförsäljare av DigiCerts SSL-certifikat och kan erbjuda bland annat följande:

ProduktPris (moms 0 %)
SSL-certifikat 1 år - domain.fi och www.domain.fi 240
SSL-certifikat Extended Validation 1 år - domain.fi och www.domain.fi
Visar en grön balk med organisationsnamnet i webbläsarens adressrad
370
Wildcard-certifikat 1 år -*.domain.fi 700

Multidomain SSL-certifikat 1 år
Fyra domännamn ingår, flera kan läggas till mot tilläggskostnad

440

Vi tar ut en öppningsavgift på 30 euro. I kostnaden ingår de tilläggstjänster som behövs för att utnyttja tjänsten, ifall certifikatet används på vårt webbhotell.

Skall ni visa video på er webbplats och vill ha kontroll över era datafiler? Vi erbjuder en serverplattform för att streama ert material.

Om streamingtjänsten tas i bruk på en Joomla-baserad webbplats från oss uppbärs ingen öppningsavgift, annars tillkommer 100 euro i öppningsavgift. Priset för streamingtjänsterna baseras dels på lagringsutrymmet, dels på den månatliga datamängden som finns till förfogande för spela upp materialet. Här kan ni läsa mer om vår videotjänst.

 Pris (moms 0 %)
Lagringsutrymme 5 euro / GB / mån
Datamängd
 
1 GB / mån 10 euro / mån
10 GB / mån 50 euro / mån
100 GB /mån 250 euro / mån
För större datamängd, tag kontakt

Vi erbjuder även hosting och övervakning av virtuella servrar. Vi kan även ta hand om drift och underhåll av operativsystem och applikationer på Linux-baserade servrar.

Kontakta oss för mer information.

SydWebs hosting-tjänster är baserade på en enterprise-klassad Linux-plattform. Servrarna utgör en modern helhetslösning som är kopplad direkt till det nationella felsäkrade stamnätet med flera olika förbindelser. Driftsäkerheten garanteras bland annat av att all kritisk utrustning är dubblerad samt att serverparken baserar sig på den senaste virtualiseringstekniken.

Systemet och kundernas filer säkerhetskopieras rutinmässigt varje dag. Informationen lagras också regelbundet i ett system på annan ort. Serverhallen finns i Finland och är fullt utrustad med ventilation, släckningssystem och reservkraft i form av UPS:er och extra strömgeneratorer som tar över vid längre avbrott. Tillträde till serverhallen är begränsat till en liten skara personer och alla besök loggas. Servrarnas drift övervakas dygnet runt och larm skickas ut vid störningar i driften.