Ni har skapat en webbutik och kommit igång med försäljningen. Men hur kan ni marknadsföra er webbutik på bästa möjliga sätt och på så vis få fler potentiella kunder? Här kommer några tips på hur ni kan bli mer synliga på webben och locka till er fler och framförallt rätt besökaren till er webbutik

1. SEO

Genom att sökmotoroptimera er webbutik kan ni komma högre upp i sökresultaten. Gå igenom alla kategori- och produktnamn, texter, och metatexter och se till att använda relevanta ord som er målgrupp använder sig av. Uppdatera innhållet regelbundet. Försök även att få andra webbplatser och bloggar att länka till er.

2. Köp- och säljsajter

Att lägg upp sina produkter på köp- och säljsajter samt nätauktioner som t.ex. Huuto.net och Tori.fi är ett billigt och effektivt sätt att synas på. Viktigt är annonserna innehåller intressanta texter och kvalitativa bilder.

3. Sociala medier

Öppna konton i Facebook, Twitter, Instagram, Pinterest eller skapa en egen blogg.

  • Posta relevanta inlägg regelbundet
  • Använda gärna bilder och videon i inläggen
  • Bjud in vänner och bekanta
  • Följa andra som förhoppningsvis börjar följa er
  • Ordna tävlingar där kravet är att man är följare
  • Länka till era sociala medie-konton från er webbutik
  • Starta en blogg och skriv intressant inlägg som länkar till er webbutik

4. Nyhetsbrev

Ett nyhetsbrev eller utskick är ett kostnadseffektivt sätt för er att skapa relationer och upprätthålla kontakter med era nuvarande och blivande kunder. Att skicka ett nyhetsbrev gör det möjligt för er att öka synligheten och förståelsen för ert företag samt era produkter och tjänster. Ni kan informera era kunder snabbt, enkelt och billigt om t.ex. kampanjer, nyheter, erbjudanden och tillställningar.

5. Rabattkoder

Öka försäljningen med rabattkoder och sprid dessa med hjälp av sociala medier och nyhetsbrev. Rabattkoder är ett effektivt sätt att bygga upp en kundkrets på och öka kännedomen om webbutiken.

Om ni är intresserade av att starta en webbutik eller skapa marknadsföringsstrategier och åtgärder på webben för er webbutik, kontakta oss så berättar vi mer!