Joomla on yksi johtavista ja eniten käytetyistä julkaisutyökaluista, jossa on hyviä mahdollisuuksia kehittää ja räätälöidä työkalu monille erityyppisille sivustoille. Ensimmäinen Joomla-versio julkaistiin syyskuussa 2005. oomla soveltuu sekä pienille sivustoille että monikielisille portaaleille laajalla sisällöllä.

Miten Joomla toimii?

Joomla-pohjainen sivusto on rakennettu jokaiselle asiakkaalle erikseen luodun sivumallin ympärille. Malli määrittelee sivuston graafisen ulkoasun ja layoutin - eli missä erityyppiset artikkelit, valikot ja moduulit näytetään.

Kaikki tiedot – sekä sisältö että navigaatiorakenne - syötetään tämän jälkeen työkaluun suoraan selaimen kautta. Voitte lisätä uutta tietoa, päivittää olemassaolevat tiedot sekä muokata valikoita ja tarkistaa sivuston eri erityistoimintoja mistä tahansa. Ja jos joskus haluatte uudistaa sivuston ulkoasun, voitte helposti saada sivumallin vaihdettua ilman että navigaatiorakenteeseen tai sisältöön tarvitse koskea.

Teillä on myös täydet mahdollisuudet määritellä keillä on oikeudet päivittää tietoja, lisätä uutt tietoja ja muokata sivuston edistyneempia toimintoja kuten valikoita ja erilaisia lisäkomponentteja. Joomla soveltuu siis myös hyvin suurempien organisaatioiden sivustoille, jossa useat työntekijät vastaavat sivuston eri osien päivittämisestä.

Mitä Joomla voi tehdä?

Joomla on alusta asti rakennettu niin että se on helposti ja mutkattomasti laajennettavissa erilaisilla liitännöillä ja lisätoiminnoilla. SydWeb kehittää omia laajennuksia eri asiakkaiden tarpeiden mukaan, ja tunnemme myös hyvin vapaasti saatavilla olevien lisäosien laajan valikoiman, josta löytyy kaikenlaisia ratkaisuja sähköisestä kaupankäynnistä ja yhteisöjen rakentamisesta kommentointitoimintoihin ja kuvagallerioihin.

Laaja komponenttivalikoima mahdollistaa samalla Joomlan käytön perustana sekä yksinkertaisille henkilökohtaisille sivuille ja blogeille että suurille portaaleille ja vaativille yritysratkaisuille.

Joomlan monet edut

  • Tarvitsette vain internet-yhteyden ja -selaimen, muita ohjelmistovaatimuksia ei ole
  • Muokkausoikeuksia voi määrittää käyttäjäkohtaisesti
  • Julkaisujärjestelmä useilla eri kielillä
  • Joomla on hakukoneystävällinen; auttaa hakukoneita löytämään sivustonne tiedot
  • Säännölliset tietoturva ja järjestelmäpäivitykset
  • Joomlaan on saatavilla tuhansia lisäosia