On tärkeää, että sivustoilla kävijät saavat hyvän kokemuksen käyttämänsä laitteen näytön koosta riippumatta. Responsiivisellä eli mukautuvalla sivustolla he voivat nähdä saman sivuston älypuhelimella, tabletilla ja perinteisellä näytöllä. Sivuston layout ja sisältö mukautuvat automaattisesti kävijän päätelaitteen ominaisuuksien mukaan, niin että zoomaus ja tarpeeton skrollaus, etenkin vaakasuunnassa, pyritään minimoimaan.

Miksi responsiivisuus on tärkeää?

1. Mobiililaitteet ovat suosituimmat

Mobiilikäyttäjien määrä on jyrkässä kasvussa. Tilastojen mukaan vuoden 2014 alkupuolella suurin osa­ sivulatauksista tulee mobiililaitteilla verkkoa surffaavista (Business insider).

2. Google suosittelee responsiivista suunnittelua

Google on Internetin jättiläinen. Kun Google määrää, markkinat tottelevat. Google julkaisi 21.4. 2015 mobiilipäivityksen, joka parantaa mobiiliystävällisten verkkopalvelujen sijoitusta luonnollisissa hakutuloksissa. Googlen tarkoitus on painottaa mobiilihaussa enemmän sivustoja, joita on helppo käyttää puhelimella. Muutos johtaa siihen, että mobiilihauissa responsiiviset eli mobiiliystävälliset sivut nostetaan hauissa ylös ja näin ollen sivustot, jotka eivät ole mobiiliystävällisiä, rankkautuvat automaattisesti alas.

3. Yhdet nettisivut kaikille laitteille

Responsiivisen suunnittelun suuri etu on käyttäjäystävällisyys. Se tarkoittaa, että kävijät voivat nähdä saman sivuston älypuhelimella, tabletilla ja perinteisellä näytöllä, koska sivusto mukautuu automaattisesti kävijän päätelaitteen ominaisuuksien mukaan. Yhtä hyvin näytön koosta riippumatta toimiva sivusto johtaa positiiviseen ja johdonmukaiseen käyttäjäkokemukseen. Tyytymättömät kävijät menevät muualle.

4. Rahan ja ajan säästö

Jos on responsiiviset kotisivut, ei tarvitse luoda monta eri sivustoa eri laitteille. Sivusto, joka on suunniteltu vain mobiililaitteille, on tarpeeton. Ja aikaa säästyy, kun ei enää tarvitse ylläpitää useita sivustoja.

Onko sivustosi mobiiliystävällinen?

Googella on testi, jolla näet, onko sivustosi mobiiliystävällinen vai ei. Kaikki SydWebin uudet sivustot ovat mobiiliystävällisiä.

Jos tarvitsette responsiiviset kotisivut, ottakaa yhteyttä meihin, niin kerromme lisää!